Loading...
  • One Future Play
  • Privacy in Portal of Profile Hub
  • Portal vs. Profile Hub

Algemeen

Klik hier voor meer informatie over One Future Play en de games die wij maken.

Wie zijn wij, One Future Play?
One Future Play maakt gamified assessments en sustainability games op het gebied van duurzame cultuur en competenties. One Future Play bestaat officieel sinds januari 2018 en heeft de maatschappelijke missie de brug te slaan tussen praktijk en educatie om duurzame ontwikkeling te versnellen.

Voor wie?
One Future Play maakt games en assessments op maat voor bedrijven in de commerciële sector en voor (semi-)overheden, waaronder Rijkswaterstaat, ENGIE, Stedin, ProRail, Gemeente Breda, Gemeente Haarlemmermeer, Roelofs Groep, Aventus, Provincie Utrecht, Edudelta en Nordwin College.

Daarnaast beschikt One Future Play over een online leerplatform dat toegankelijk is voor iedereen. Hier vind je games over de ‘’big topics’’ van de toekomst. Dit zijn onder andere AI, de circulaire economie, maar ook inclusiviteit, innovatie en samenwerken. Ga naar http://onefutureplay.com en neem een kijkje!

Hoe maakt One Future Play de assessments en games?
Voordat de gamified assessments en sustainability games worden ontwikkeld, wordt er eerst een CompetentieMatrix opgesteld. Deze wordt (in overleg met de klant) opgesteld aan de hand van onderzoek (o.a. intake gesprekken, interviews en bronnenonderzoek).
De CompetentieMatrix is een overzicht van alle benodigde inzichten, kennis, vaardigheden en waarden. In de CompetentieMatrix leest men waar de speler zich bewust van moet zijn, en wat de speler moet weten, kunnen en vinden na het spelen van de games. 

Vouw in

Hoe beheer je de privacy settings in het Portal of de Profile Hub? Klik hier.

Van anoniem Portal naar persoonlijke Profile Hub
Als je naar de weblink gaat, begin je in het Portal. Dit is de default setting. Spelen vanuit het Portal is anoniem: je e-mailadres is daar niet gekoppeld aan jouw speeldata. In het Portal kan je de eigen prestaties en progressie dan ook niet bijhouden.
Je kan ervoor kiezen om jouw speeldata en voortgang wél bij te houden door jezelf te registreren met je e-mailadres. Zo activeer je jouw eigen Profile Hub.

Privacy Hub binnen de Profile Hub
Door gebruik te maken van de Profile Hub wordt jouw e-mailadres gekoppeld aan jouw speeldata. Wel heb jij de volledige controle over je eigen data. Jij bepaalt wie welke data mag zien: Mag jij alleen zelf jouw data bekijken? Of mogen je collega’s (bijvoorbeeld je team of werkgever) ook meekijken? En welke data wil je wel delen, en welke niet? Jij kiest!

Hoe beheer ik mijn privacy in de Profile Hub?
Je privacy beheer je door naar de Privacy Hub te gaan. In de Profile Hub links bovenaan zie je jouw profiel. Daar kan je jouw prestaties en progressie zien, maar ook je privacy settings aanpassen. Klik dus op je profiel in de Profile Hub. Klik daarna op ‘’Privacy’’ onder je naam en profielplaatje, of klik op de knop ‘’Instellingen en privacy’’ rechts bovenaan.

Vouw in

Wat is een Portal? En een Profile Hub? En wat is het verschil tussen deze twee? Klik hier.

Portal vs. Profile Hub
Als je niet inlogt kom je direct op de algemene startpagina terecht. Dit noemen wij het Portal. Het Portal is dus het startscherm. Hier zie je verschillende games staan. Die kan je meteen anoniem spelen, zonder in te loggen.

Om in de Profile Hub te komen moet je eerst registreren met een e-mailadres en vervolgens inloggen. Dit heeft zijn voordelen, want de Profile Hub is jouw persoonlijke leercentrum waar jouw eigen leerdata bij elkaar komt en waar je jouw progressie kan bijhouden.

Wat kan je allemaal in de Profile Hub?
In de Profile Hub kan je veel meer dan in het Portal. Je kan er bijvoorbeeld jouw huidige prestaties zien, maar ook je progressie monitoren. Namelijk:

  • Welke games heb je al gespeeld en hoeveel punten heb je daarvoor behaald?
  • Hoeveel transitors (punten) heb je in totaal behaald en hoe sta jij ervoor in de rankinglijst van jouw team/ organisatie? Misschien sta je wel in de top 3?!
  • Welke badges en certificaten heb je al behaald? En welke wil je nog halen?
  • Welke games worden voor jou aanbevolen door de Quizmaster/ Change Agent binnen jouw team/ organisatie?
  • Wat is jouw impact op de aarde ook al weer?
  • Hoe scoor jij momenteel in de rondes die voorkomen in de game(s) die jij speelt? Bijvoorbeeld op de rondes impact, bewustzijn, kennis, vaardigheden, waarden, affiniteit of teamrol? 
  • Zie je verbetering naarmate je vaker speelt?


[Klik hier voor meer info over privacy binnen de Profile Hub].
 

Vouw in